Főoldal
Bemutatkozás
Tűzoltóságunk története
Munkatársaink
Felszereléseink
Aki vigyáz ránk - Szt. Flórián
Ha baj van!!!
Társszerveink oldalai
Külföldi kapcsolatok
Uzon
Stutensee
Farkaslaka
Kapcsolat
Utolsó frissítés dátuma:
2017.11.17. 08:59
Stutensee

Stutensee városa



        Stutensee települése egy fiatal város, melyben a hagyomány és a jövő egyenletesen egymással összekapcsolódnak. Ez a szép város egy fontos hely a Karlsruhe-i Technológia környékén. (így lehet Stutensee városát röviden, de találóan jellemezni) A várost 1975-ben alapították négy község Blankenloch-Büchig, Friedrichstal, Spöck és Staffort önkéntes összekapcsolódásával. A Karlsruhe és Bruchsal városok között fekvő élénk település lakosságának létszáma több mint 22.800 fő.
 
Stutensee Kastélya

        A város földrajzi központja és az összecsatlakozott települések névadója. Károly Frigyes Bádeni gróf építette ezt a kastélyt 1749-ben az ezer éves tölgyeknél. Ma az épület egy tartományi segélyegyesület székhelye.

Természetesen lehet itt is lakni

        Stutensee a mai napig is megtartotta az - egy előkelő lakóhely - címét. A településhez tartozó erdőkben és mezőkben a lakosság megtalálja a tiszta környezetet a természeti- és tájvédelmi területei által. A környéken számos patak csörgedezik és kitűnő ökológiai éghajlata is van. Az átmenő forgalmat egy jól kiépített úthálózat vezeti ki a városból. A 30 km/h-s zónák csökkentik a forgalmi zajt, ezen kívül lehetővé teszik a biztonságosabb közlekedést a lakosság részére. Veszélyes vasúti kereszteződések nincsenek a városban. A felül- és aluljárok által kevesebb lett a forgalmi dugó, ezért a hosszas várakozások is megszűntek. A város polgárainak közlekedési lehetősége nem csak a személykocsiktól függ, rendelkezésükre áll a vasút, autóbusz és villamosközlekedés is.

Ifjúság és gyerekek

        A fiatalok részére biztosított a fejlődési és tanulási lehetőség. Az óvodák, elemi- és középiskolák, gimnáziumok és főiskolák is biztosítottak. Sok fiatal tanoncot képeznek ki a városi szaküzemekben is.

Munkahelyek és vásárlási lehetőségek

        Jól berendezett szaküzletek, közép- és nagyüzemek, vásárpiacok, ezen kívül főleg kisebb High-Tech üzemek, melyek az ottani technológiai környéken sikerekkel szerepelnek, kvalifikált munkahelyeket biztosítanak. Mindegy, hogy a városban vagy kint a gyártelepen, az ottani lakosoknak bevásárlásra mindenütt lehetőségük van, minden üzlet helyben van.

Szabadidő és Sport

        Az egyesületeknél az ifjúságnak és a felnőtteknek egyaránt lehetősége van a központi helyeken sportolni vagy kulturális tevékenységet folytatni. Karlsruhe nagyváros óriás ajánlata mellett mindig több helyi barátot nyer az itteni – Kultúrkalendár -. Minden eseménynél a kulturcsarnokban vagy az egyesületi előadóteremben érdekes és nagyszerű a hangulat.

Az Önkormányzat helye

        A modern önkormányzat központi községháza Blankenloch városrészében van, ahol a tapasztalt munkatársak jól megférnek az ifjúság dinamikus munkaerejével. Nem fontos a lakosoknak minden esetben a központi községházába menni, mert számos ügyet el lehet intézni a városrészi polgári irodákban is.

        Város honlapja: http://www.stutensee.de/

 

 

Stutensee Tűzoltósága

Az Önkéntes Tűzoltó Egyesületet Stutensee-ben Blankenloch, Friedrichstal, Spöck és Staffort körzetek alapították 1975-ben. Ahogy a nevében is benne van a tűzoltók önkéntes tűzoltók. Ez azt jelenti, hogy a tűzoltók a család és a munka mellett önkéntesen végzik ezt a tevékenységet. A Stutensee-i Tűzoltóság nem teljes munkaidőben foglalkoztatja tehát a munkavállalókat.

Tűzoltóság honlapja:

http://www.feuerwehr-stutensee.de

Riasztás

A riasztást Karlsruhe központjából kapják a BOS rádióhálózaton keresztül. A tűzoltóság tagjait csipogóval riasztják, eközben faxon megérkezik a jelzés tartalma a tűzoltóságra. A jelzést a beérkező erők rádión megerősítik. Az első jármű távozása után néhány perccel a riasztás abbamarad.

Szervezet

A négy körzetet magába foglaló szervezet élén a Stutensee-i Tűzoltóság parancsnoka Klaus Fehrer áll. Mind a négy körzetnek van külön parancsnoka is.