Főoldal
Bemutatkozás
Tűzoltóságunk története
Munkatársaink
Felszereléseink
Mercedes fecskendő
Steyr fecskendő
Egyéb eszközeink
Aki vigyáz ránk - Szt. Flórián
Ha baj van!!!
Társszerveink oldalai
Külföldi kapcsolatok
Kapcsolat
Utolsó frissítés dátuma:
2017.11.17. 08:59
Egyéb eszközeink
Untitled Document

TURBEX MK II hordozható habgenerátor

Az Angus HI COMBAT Turbex Mk II habgenerátorokat úgy tervezték, hogy 200 m³/perc teljesítményig nagy mennyiségű habot képesek előállítani nagy és hozzáférhetetlen terek gyors és hatékony elárasztása céljából, minimális vízfelhasználás mellett, következés-képen minimális vízkárt okozva.
A gépegység gyors füstelszívásra (SX) és habeltávolításra is alkalmas a tűz eloltása után.

A HI COMBAT Turbex Mk II generátorok széleskörű alkalmazási területtel rendelkeznek. Ezek alatt jellemzően olyan zárt, habbal feltölthető területek értendők, ahol széntartalmú anyagokat, éghető folyadékokat tárolnak, mint például alagsorok, pincék, alagutak, tetőterek, kábelcsatornák, raktárak és bányák. A Turbex Mk II, mint füstelszívó segítségével nagy mennyiségű füst elvonására képes 285 m³/perc teljesítménnyel, 7 bar befolyónyílásban mért nyomáson. Az utóbbi képesség alkalmas a hab eltávolítására a baleset után.
Minden HI-COMBAT Turbex Mk II mesterséges túlnyomásos légáramlat technológiát használ és az energiaellátást a rákapcsolt szabad áramlású vízturbina biztosítja, amely lamináris áramlású ventillátort hajt meg, vagy a működtetéshez csak nyomás alatti víz és „habkoncentrátum” szükséges. A habkoncentrátum, a jellemző fogyasztása 4,5 liter percenként. A speciális beépített szűrő rendszer megvédi a turbinát és a habfejlesztőt attól, hogy a vízellátás következtében bejutó szilárd részecskék eltömítsék.

Az egyedülálló elvezető rendszer lehetővé teszi a működés folyamatosságát, akkor is, ha a gépnek jelentős ellennyomást kell leküzdenie. Megfelelő körülmények között mintegy 8-10 méter magas hab képződik, ha az elvezető szelep nyitva van.
A bemenő nyomás és az elvezető szelep beállításától függően, a képződött hab kiadóssága 500-1100:1 között váltakozik. Tűzesetekre általában az 500:1 arány ajánlott, beleértve az éghető folyadékokat és az általános célú felhasználásokat, míg a 1000-1100:1 habkiadósságot nagy ellennyomásnál, és az „A” osztályba tartozó anyagok esetében ajánljuk, mint például a csomagoló üzemek, ahol minimális nedvesség a követelmény.